/*** Recent Labels Gadget Script ***/

מתכונים


קציצות תרד-

המצרכים-תרד טרי או של סנפרוסט
בטטה גדולה
קישוא
2 שיני שום כתוש
לגרד בצל אל תוך התערובת.
כפית שטוחה של מלח
כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית מלח ים אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור
פטרוזילה קצוצה דק
כוסברה קצוצה דק
ביצה אורגנית(במידה והכנתם כמות גדולה אפשר להוסיף עוד ביצה)
2-3 כפות קמח חיטה מלאה או קמח כוסמין או קמח שיפון.

אופן ההכנה-
מגרדים במגרדת את הבטטה הקישוא והבצל.
את התרד חולטים כחמש דקות במים רותחים ולאחר מכן מסננים את המים ומוסיפים את התרד אל התערובת .
מוסיפים את התבלינים הביצה והשום ומערבבים.
מחממים את התנור ל 170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
לוקחים את התערובת ועושים צורה של קציצות(שימו לב אם יש עודף נוזלים לשים במסננת ולהיפטר מהמים) מניחים את הקציצות בתבנית ומכניסים לתנור.
אחרי עשר דקות בערך(תלוי בסוג התנור שימו לב) הופכים את הקציצות בזהירות ומזליפים מעט שמן זית על הקציצות.
לאחר חמש דקות בערך אפשר לסגור את התנור ולהנות לכם מקציצה צמחונית בריאה וטעימה.


קציצות אורז מלא ועדשים
2 כוסות אורז מלא.
כוס עדשים כתומות או ירוקות.
בטטה גדולה
קישוא
בזיליקום
2 שיני שום כתוש
לגרד בצל אל תוך התערובת.
כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית(לפי הטעם אפשר להגיע לכף שטוחה) מלח ים אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור
פטרוזילה קצוצה דק
כוסברה קצוצה דק
ביצה אורגנית(במידה והכנתם כמות גדולה אפשר להוסיף עוד ביצה)
2-3 כפות קמח חיטה מלאה או קמח כוסמין או קמח שיפון.

אופן ההכנה-
משרים את האורז כשעה במים פושרים ומסננים .
שמים בסיר מעט שמן קנולה מכבישה קרה ומוסיפים 2 כוסות אורז מלא ומערבבים מעט.
לאחר מכן מוסיפים על כל כוס אורז 2 כוסות מים רותחים ומכסים את הסיר.
לאחר 10 דקות פותחים את הסיר ושופכים את כוס העדשים,מערבבים ומכסים את הסיר על אש בינונית.
כשהאורז עם העדשים מוכן,שופכים לקערה גדולה.
הכנת אורז דורשת התייחסות ותשומת לב.
מגרדים במגרדת את הבטטה הקישוא והבצל. אל תוך הקערה עם האורז והעדשים.
את התרד חולטים כחמש דקות במים רותחים ולאחר מכן מסננים את המים ומוסיפים את התרד אל התערובת .
מוסיפים את התבלינים הביצה הקמח המלא והשום ומערבבים.
מחממים את התנור ל 170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
לוקחים את התערובת ועושים צורה של קציצות(שימו לב אם יש עודף נוזלים לשים במסננת ולהיפטר מהמים) מניחים את הקציצות בתבנית ומכניסים לתנור.
אחרי עשר דקות בערך(תלוי בסוג התנור שימו לב) הופכים את הקציצות בזהירות ומזליפים מעט שמן זית על הקציצות.
לאחר חמש דקות בערך אפשר לסגור את התנור.


מרק ירקות חורפי ובריא

המצרכים:
קישוא גדול
2 בצלים
2 שיני שום
כרובית בינונית
5 גזרים
דלעת
פטרוזיליה{גם חופן עלים וגם שורש}
כוסברה
סלרי(גם חופן של עלי סלרי וגם להכניס את השורש}
כוס עדשים כתומות.

מכניסים אל סיר גדול של מים פושרים את כל הירקות החתוכים..
מוסיפים 2 כפות שטוחות של מלח  ים אטלנטי(אם הסיר קטן אפשר להסתפק בכף אחת) כף חאווייג' למרק חצי כפית פלפל שחור.
מערבבים הכול ומחכים לרתיחה .
כשיש מצב של רתיחה בודקים שהגזר מעט רך וזה מספיק.
אנחנו רוצים שהבישול יהיה כמה שיותר קצר כדי לשמור על כל הערכים התזונתיים.


פלפלים ממולאים באורז מלא.

המצרכים-
8 גמבות בינוניות
2 כוסות אורז מלא
 2 אריזות של עגבניות מרוסקות אורגניות.
4 עגבניות אורגניות טריות.
פפריקה מתוקה
מלח אטלנטי
פלפל שחור
4 שיני שום
 כפית כמון
 כפית בהארט
 צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
 1 ביצה אורגנית.
צרור בזיליקום.
כוס של תערובת ג'אלה.

הכנת האורז המלא-
משרים את האורז למשך שעה ומסננים.
לוקחים סיר בינוני ומחממים 2 כפות של שמן מכבישה קרה
ושופכים אליו את 2 כוסות האורז המלא ומערבבים .
לאחר מכן מוסיפים על כול כוס אורז 2 כוסות מים רותחים.
כפית וחצי של מלח,כפית כורכום,ושלוש שיני שום.
מכסים את הסיר ומחכים שהאורז יהיה מוכן ולא רך מדי.
הכנת אורז דורשת התייחסות ותשומת לב.
לאחר בערך חצי שעה האורז יהיה מוכן ,אבל לא לשכול לא להיצמד לזמנים ,אתן חייבות לטעום ולבדוק את מצב האורז.

הכנת הפלפלים-
יש לחתוך את החלק העליון של הגמבה,הוא ישמש כמכסה של הפלפל הממולא.
ולהוציא מבפנים את הגרעינים.
לאחר מכן יש לקחת את האורז ולשפוך לקערה גדולה.
להוסיף לקערה פטרוזיליה קצוצה,כוסברה קצוצה,ביצה אחת,כפית כורכום,כפית וחצי של מלח(לפי הטעם אפשר להוסיף),כפית בהארט,כפית פלפל שחור, וכוס תערובת הג'אלה.
לערבב הכל ביחד ולהתחיל למלא את הפלפלים ולאחר מכן לסגור עם המכסה של הפלפל ששמרנו .


הכנת סיר רוטב העגבניות-
בסיר גדול ורחב מוסיפים 3 כפות שמן קנולה  מכבישה קרה
2 חבילות של עגבניות מרוסקות 4 עגבניות טריות חתוכות דק ,כפיות מלח 2 כפות פפריקה מתוקה,כפית כמון,חצי כפית פלפל שחור,3 שיני שום וכף סוכר חום ו7 עלי בזיליקום קצוצים..לאחר מכן יש להוסיף אל הסיר הרחב  שלוש כוסות מים ומערבבים הכול.
נותנים לרוטב האדום להתבשל שעה על אש קטנה.(אם רוצים שהרוטב יהיה מעט חריף ניתן להוסיף פפריקה מתוקה או צ'ילי אדום טרי לפי הטעם.
 לאחר מכן מניחים את הפלפלים בתוך הסיר בזהירות של יתפרקו.
 וכעת נחכה שהפלפלים יתרכחו אך לא מידי יש לשים לב מכיוון שהם עלולים להתפרק.
בשלב הזה יש 2 אופציות:
אם יש לכם כוח להמשיך העבירו את הפלפלים והרוטב אל תבנית לתנור לעוד 20 דקות בחום של 180 מעלות ואז הפלפלים יוצאים מושלם! במידה ואין לכם זמן וכוח אפשר לוותר על שלב התנור וליהנות מהפלפלים מהסיר.
הכי חשוב לא לשכול בזמן הבישול או בזמן שהפלפלים בתנור לקחת כף ולשפוך מהרוטב על הפלפלים שיקבלו את הטעם של הרוטב ולא יתייבשו.


אורז מלא מוקפץ-

כף שמן זית
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
חבילת טופו חתוך לקוביות
4 כוסות אורז מלא מבושל
3 כפות רוטב סויה
חצי כוס אפונה מבושלת
2 כפות כוסברה קצוצות
כפית שמן סומסום כהה

בווק או במחבת עמוק מחממים את שמן הזית,מוסיפים את הבצל,שום,ג'ינג'ר ומערבבים.
מוסיפים את הטופו והאורז ומערבבים.
מוסיפים את הסויה,אפונה,כוסברה ושמן הסומסום,מערבבים היטב ומגישים חם.


שיפודי ירקות-

3 כפות רוטב סויה כפית שום כתוש
1-2 כפות דבש
מעט פלפל שחור טחון
250 ג'ר טופו  מוצק חתוך לקוביות
200 ג'ר דלורית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
פלפל אדום חתוך לרבעים
פלפל צהוב חתוך לרבעים
קישוא דק חתוך לפרוסות עבות
עגבניות שרי

מגישים את השיפודים עם אורז מלא,קינוא,כוסמת.
מערבבים בקערה גדולה,רוטב סויה,דבש,שום ופלפל שחור.מוסיפים את קוביות הטופו,מערבבים בזהירות ומשרים ל 30 דקות.
מבשלים את קוביות הדלורית במים רותחיך למשך 5 דקות,מסננים.
מחממים מחבת גדולה ומאדים את הפלפלים והקישוא,כל סוג בנפרד-עד שייתרכחו מעט.
מסננים את קוביות הטופו.
משחילים את קוביות הטופו ואת הירקות על  שיפודי במבוק,וקולים תחת אסכלה עד שייתרכחו וישחימו.

דייסת שיבולת שועל עם פירות יבשים ואגוזים
חומרים:

1 כוס שיבולת שועל (יש שמעדיפים פחות)
2 כוסות מים או חלב דל שומן
1 כף צימוקים
3-4 תאנים / משמשים / תמרים / שזיפים (יבשים) חתוכים
1 כף אגוזי מלך / פקאן  קצוצים
אופן הכנה:
מבשלים את השיבולת שועל עם המים כ 6 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב
מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לערבב כ 6 דקות נוספות
להוריד מהאש ולהוסיף את האגוזים



קציצות אורז מלא
2 כוסות אורז מלא.
בטטה גדולה
קישוא
בזיליקום
2 שיני שום כתוש
לגרד בצל אל תוך התערובת.
כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית(לפי הטעם אפשר להגיע לכף שטוחה) מלח ים אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור
פטרוזילה קצוצה דק
כוסברה קצוצה דק
ביצה אורגנית(במידה והכנתם כמות גדולה אפשר להוסיף עוד ביצה)
2-3 כפות קמח חיטה מלאה או קמח כוסמין או קמח שיפון.

אופן ההכנה-
משרים את האורז כשעה במים פושרים ומסננים .
שמים בסיר מעט שמן קנולה מכבישה קרה ומוסיפים 2 כוסות אורז מלא ומערבבים מעט.
לאחר מכן מוסיפים על כל כוס אורז 2 כוסות מים רותחים ומכסים את הסיר.
,מערבבים ומכסים את הסיר על אש בינונית.
כשהאורז מוכן,שופכים לקערה גדולה.
הכנת אורז דורשת התייחסות ותשומת לב.
מגרדים במגרדת את הבטטה הקישוא והבצל. אל תוך הקערה עם האורז ..
מוסיפים את התבלינים הביצה הקמח המלא והשום ומערבבים.
מחממים את התנור ל 170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
לוקחים את התערובת ועושים צורה של קציצות(שימו לב אם יש עודף נוזלים לשים במסננת ולהיפטר מהמים) מניחים את הקציצות בתבנית ומכניסים לתנור.
אחרי עשר דקות בערך(תלוי בסוג התנור שימו לב) הופכים את הקציצות בזהירות ומזליפים מעט שמן זית על הקציצות.
לאחר חמש דקות בערך אפשר לסגור את התנור.
הכנת קינוא-
יש להשרות את הקינוא במים פושרים למשך שעה .
לאחר מכן ניקח סיר נוסיף לסיר 2 כפות שמן זית ומיד לאחר מכן נוסיף  2 כוסות קינוא ,נערבב מעט.
ונכסה את הקינוא במים רותחים.
נוסיף כפית כורכום ומעט מלח ים אטלנטי ונסגור את הסיר.
לאחר 5 דקות בערך נבחין  שהקינוא מתבקע ומוציא מתוכו סליל מעוגל ,זהו סימן שהקינוא בדרך להיות מוכן,בפעמים הראשונות להכנה נסו לטעום מדי פעם מהסיר כדי לבדוק עם הקינוא מספיק רך,בהמשך אתם תבחינו בסיום הבישול גם בלי לטעום

ירקות מבושלים על מצע של בורגול.
מצרכים:

כף פפריקה מתוקה.
כפית  שטוחה מלח ים אטלנטי.
חצי כפית שטוחה פלפל שחור.
חצי כפית כמון.
חצי כפית כורכום.
שן שום כתושה.
חצי ראש כרובית.
ברוקולי.
2 גזרים.
1 שומר.
1תפוחי אדמה גדול
1רסק עגבניות קטן אורגני.
2 עגבניות אורגניות.
1 בצל גדול.

אופן ההכנה:
חותכים לחתיכות קטנות את הגזר,הכרובית,הברוקולי,תפוח האדמה ,העגבניות והשומר.
שמים בקערה.
בסיר שמים 3 כוסות מים  ומיד 2 כפות שמן זית.
שופכים את הירקות לסיר ומערבבים ,מוסיפים את התבלינים ומכסים את הסיר.
כשהגזר ותפוח האדמה מספיק רכים אפשר להוריד מהאש.
את תבשיל הירקות ניתן לשלב עם כל סוג של דגן:אורז מלא,קינוא,כוסמת,גריסי פנינה, קוסקוס מלא וכו..

סלט ירוק חורפי -
עלי חסה שטופים היטב.
1 שומר.
חופן פטרוזיליה
1 בצל.
חופן תערובת ג'אלה.
חצי לימון גדול.
2 כפות שמן זית (תלוי בגודל הקערה,אם הקערה קטנה אפשר כף אחת).
מלח ים אטלנטי לפי הטעם.

אופן ההכנה:
חותכים את החסה לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
חותכים את השומר לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
חותכים את הבצל לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
קוצצים את הפטרוזיליה דק ומוסיפים לתערובת הסלט.
שופכים חופן מתערובת הג'אלה אל תוך הסלט.
סוחטים לימון ומוסיפים את השמן והמלח.

ממרח תרד-
תרד טרי או שקית תרד של סנפרוסט.
2 ביצים קשות.
חצי לימון סחוט.
2 כפות שמן זית.
מלח ים אטלנטי לפי הטעם.
רבע כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה:
את התרד חולטים כחמש דקות במים רותחים ולאחר מכן מסננים את המים .
מוסיפים את 2 הביצים הקשות,את הלימון,שמן הזית,המלח והפלפל ומערבבים יחד.
עד לתערובת ממרח.

מרק עדשים חומות -
המצרכים:
2 גזרים גדולים.
1 דלעת.
1 קישוא גדול.
1 בצל.
2 עגבניות טריות.
4 גבעולי סלרי.
צרור פטרוזיליה.
צרור כוסברה.
כוס עדשים חומות(אם זה סיר גדול אפשר 2 כוסות).
מלח ים אטלנטי לפי הטעם.
חצי כפית פלפל שחור.
כף פפריקה מתוקה.
כפית כמון.
2 כפות שמן זית.

אופן ההכנה:
משרים את העדשים מינימום שעתיים(אפשר לקנות עדשים של סנפרוסט שעברו בישול).
חותכים לקוביות קטנות את כל הירקות,ומוסיפים אל תוך סיר עם מים פושרים.
מניחים  את הסיר על אש בינונית.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכול.
לאחר חצי שעה שהגזר התחיל להתרכח מוסיפים את העדשים החומות.(אם זה משקית של סנפרוסט להוסיף 5 דקות לפני סוף הבישול).
אחרי רבע שעה מהזמן שהוספנו את העדשים,נבדוק שהן אכן רכות (אך לא מדי ) ואז נכבה את הגז.
זה הזמן להוסיף את 2 כפות שמן הזית אל הסיר ולערבב.

סלט עדשים שחורות-
המצרכים:
כוס עדשים שחורות.
חבילת  פטריות
2 עגבניות.
גבעול סלרי.
צרור פטרוזיליה.
צרור כוסברה.
חצי לימון.
2 כפות שמן זית.
מלח ים אטלנטי לפי הטעם
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון.
חצי כפית כורכום.

אופן ההכנה:
משרים את העדשים במים לכמה שעות.
חותכים את הירקות לקוביות קטנות.
מחממים מחבת או ווק שמים 2 כפות שמן זית ומיד לאחר מכן מעט מים(פחות מרבע כוס).
הוסיפו את הירקות למחבת ,ערבבו ומיד לאחר מכן הוסיפו את העדשים והתבלינים.
להקפיץ מעט על המחבת בערך 3 דקות ולהוריד מהאש.
להוסיף מעט לימון לפי הטעם ומעט מתערובת הג'אלה.


שעועית חומה ברוטב עגבניות מוגש עם אורז מלא-
המצרכים-
3כוסות שעועית חומה.(להשרות כמה שעות במים)
2 כוסות אורז מלא
 2 אריזות של עגבניות מרוסקות אורגניות.
4 עגבניות אורגניות טריות.
פפריקה מתוקה
מלח אטלנטי
פלפל שחור
4 שיני שום
 כפית כמון
 צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה.
צרור בזיליקום.
.

הכנת האורז המלא-
משרים את האורז למשך שעה ומסננים.
לוקחים סיר בינוני ומחממים 2 כפות של שמן מכבישה קרה
ושופכים אליו את 2 כוסות האורז המלא ומערבבים .
לאחר מכן מוסיפים על כול כוס אורז 2 כוסות מים רותחים.
כפית וחצי של מלח,כפית כורכום,ושלוש שיני שום.
מכסים את הסיר ומחכים שהאורז יהיה מוכן ולא רך מדי.
הכנת אורז דורשת התייחסות ותשומת לב.
לאחר בערך חצי שעה האורז יהיה מוכן ,אבל לא לשכול לא להיצמד לזמנים ,אתן חייבות לטעום ולבדוק את מצב האורז.

הכנת סיר רוטב העגבניות-
בסיר גדול ורחב מוסיפים 3 כפות שמן קנולה  מכבישה קרה
2 חבילות של עגבניות מרוסקות 4 עגבניות טריות חתוכות דק ,כפיות מלח 2 כפות פפריקה מתוקה,כפית כמון,חצי כפית פלפל שחור,3 שיני שום וכף סוכר חום ו7 עלי בזיליקום קצוצים..לאחר מכן יש להוסיף אל הסיר הרחב  שלוש כוסות מים ומערבבים הכול.
כעת נוסיף את השעועית אל הסיר ונבשל אותה ביחד עם הרוטב,ומבשלים על אש בינונית עד שהשעועית מתרכחת.
(אם רוצים שהרוטב יהיה מעט חריף ניתן להוסיף פפריקה מתוקה או צ'ילי אדום טרי לפי הטעם.
כשהתבשיל מוכן מגישים אותו עם אורז מלא.


שיהיה בהצלחה ובתאבון

   

לולי גת פיניש נטורופתית
מנחת סדנאות בישול בריא.
וסדנאות לניקוי רעלים.
0528-436436

שתף את המאמר