/*** Recent Labels Gadget Script ***/

מתכונים בריאים לחג השבועות

חג שבועות, מתכונים בריאים, לולי גת פיניש, סדנאות בישול בריא, ניקוי רעלים, נטורופתית

חג השבועות הוא החג הגדול של חובבי מוצרי החלב.
לחג השבועות שמות רבים שמסמלים את הקשר שלו להיסטוריה היהודית,למסורת ולשייכות לאדמה.
בין השאר מסמל החג את הקשר בין המזון להוויה של האדם ומנחה לעקרונות חיים בריאים.
הרי לכם כמה מתכונים המשלבים בתוכם מוצרי חלב,דגנים מלאים ושפע של ירקות ופירות.

אורז מלא מוקפץ-

כף שמן זית
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
חבילת טופו חתוך לקוביות
4 כוסות אורז מלא מבושל
3 כפות רוטב סויה
חצי כוס אפונה מבושלת
2 כפות כוסברה קצוצות
כפית שמן סומסום כהה

בווק או במחבת עמוק מחממים את שמן הזית,מוסיפים את הבצל,שום,ג'ינג'ר ומערבבים.
מוסיפים את הטופו והאורז ומערבבים.
מוסיפים את הסויה,אפונה,כוסברה ושמן הסומסום,מערבבים היטב ומגישים חם.

חג שבועות, מתכונים בריאים, לולי גת פיניש, סדנאות בישול בריא, ניקוי רעלים, נטורופתית


שיפודי ירקות-

3 כפות רוטב סויה כפית שום כתוש
1-2 כפות דבש
מעט פלפל שחור טחון
250 ג'ר טופו  מוצק חתוך לקוביות
200 ג'ר דלורית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
פלפל אדום חתוך לרבעים
פלפל צהוב חתוך לרבעים
קישוא דק חתוך לפרוסות עבות
עגבניות שרי

חג שבועות, מתכונים בריאים, לולי גת פיניש, סדנאות בישול בריא, ניקוי רעלים, נטורופתית


מגישים את השיפודים עם אורז מלא,קינוא,כוסמת.
מערבבים בקערה גדולה,רוטב סויה,דבש,שום ופלפל שחור.מוסיפים את קוביות הטופו,מערבבים בזהירות ומשרים ל 30 דקות.
מבשלים את קוביות הדלורית במים רותחיך למשך 5 דקות,מסננים.
מחממים מחבת גדולה ומאדים את הפלפלים והקישוא,כל סוג בנפרד-עד שייתרכחו מעט.
מסננים את קוביות הטופו.
משחילים את קוביות הטופו ואת הירקות על  שיפודי במבוק,וקולים תחת אסכלה עד שייתרכחו וישחימו.

דייסת שיבולת שועל עם פירות יבשים ואגוזים
חומרים:

1 כוס שיבולת שועל (יש שמעדיפים פחות)
2 כוסות מים או חלב דל שומן
1 כף צימוקים
3-4 תאנים / משמשים / תמרים / שזיפים (יבשים) חתוכים
1 כף אגוזי מלך / פקאן  קצוצים
אופן הכנה:
מבשלים את השיבולת שועל עם המים כ 6 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב
מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לערבב כ 6 דקות נוספות
להוריד מהאש ולהוסיף את האגוזים

חג שבועות, מתכונים בריאים, לולי גת פיניש, סדנאות בישול בריא, ניקוי רעלים, נטורופתית


חג השבועות,מזונותיו ומנהגיו מסמלים בריאות, בשל האיזון התזונתי וזאת בתנאי שנשמור על פעילות גופנית קבועה,צריכה של דגנים מלאים,מוצרי חלב מופחתי לקטוז ומופחתי שומן  ושפע של ירקות ופירות.
חג שמח ובתאבון..

   
לולי גת פיניש נטורופתית
מנחת סדנאות בישול בריא.
וסדנאות לניקוי רעלים.
0528-436436

שתף את המאמר