איזה כייף לנו שהאביב בפתח הריחות,הפריחה,.
מן התרגשות מיוחדת באוויר של משהו טוב מתקרב.
האביב הוא תקופה מיוחדת,של יציאה מהתכנסות מלווה בריחה של התחלה חדשה.
לכן דווקא בתקופה זאת נתחיל לחשוב על ניקוי הגוף לאחר ימי החורף הקרים,המזון שטחנו ללא הכר שעות על גבי שעות בזמן שהיינו סגורים בבית ערבים ארוכים,ממינצ'וס למינצ'וס.,
מהחמין המרוקאי לחמין האשכנזי, מהקרמבו הנצחי לספל השוקו החם.
אני לא יודעת כמה מכם שמעו על ניקוי רעלים באביב,לכן אסביר לכם בקצרה מדוע הדבר כה חשוב .
השאלה החשובה ביותר היא מהי רעילות?
מהיכן היא מגיעה ואיך היא אמורה להיות מסולקת מגופינו?
רעילות יכולה להגיע להגוף מכמה מקורות :
-המזון שאנו אוכלים,האוויר שאנו נושמים והמצב הרגשי,נפשי רוחני בו אנו שרויים.
אוכל עלול להיות מקור לרעילות בכמה אופנים שונים.
חומרי ההדברה והתרופות בהם מטופלים בעליי החיים והצמחים אותם אנו אוכלים
הם מקור לרעילות.החומרים הסינטטים המוסיפים לנו למזון כמו צבעי מאכל,טעם,חומרים שימור,מייצבים
ועוד..לגוף שלנו קשה מאוד להיפטר מחומרים אלו מכיוון שהוא מכיר אותם זמן קצר בלבד(מבחינה
אבולוציונית)ולא התפתחו בו מנגנוני סילוק המותאמים לפינוי חומרים אלו.
כאשר כל החומרים הללו מצטברים בתוך התאים והרקמות הם פועלים בגוף כרעל,הגורם לשיבוש
מטבולי ובטווח הארוך יכול לגרום לחוסר איזון והתפתחות מחלות כרוניות.
כל אלו מצביעים על כך שגופינו רווי רעלים והדבר החשוב ביותר שאנו צריכים לעשות,הוא לעזור לגוף לפנות את הרעלים ביתר יעילות ע"י ניקוי רעלים הכולל בתוכו,שינוי תזונתי,שימוש בצמחי מרפא ועבודת גוף נפש כול אלו יחדיו הם הדרך היעילה ביותר למנוע מתאי הגוף חומרי גלם להפקת אנרגיה ובנייה על מנת לאפשר לגוף להפנות את כוחות הריפוי הטבעיים של הגוף,לפינוי,ניקוי וחיזוק הגוף.
פינוי הרעלים מתבצע דרך אברי ההפרשה:צואה,שתן,זיעה,ביטוי עורי.
לא לכולם יש את הרצון לעבור ניקוי מפוקח ומסודר כמו הרבה מן האנשים החיים אורח חיים בריא נוהגים לעשות מדי שנה,לכן לאותם אנשים אני רוצה לתת כמה אפשרויות שיאפשרו להם לשנות מעט מהתזונה שלהם כדי לגרום לאיזה שהוא תהליך של ניקוי אביבי.
נסו להפחית כמות נכבדת של המזון המעובד שאתם אוכלים,נסו להשתמש במוצרי בסיס טריים.
לדוגמא:במקום לצרוך את הכאילו "שניצלים" שאתם רוכשים בסופרים ,עברו לעשייה ביתית של השניצל(כבר חסכתם לכם כמות נכבדת של מליון חומרים מזיקים)
במקום לקנות חומוס או טחינה מעובדת מן הסופר ,נסו להכין לבד חומוס וטחינה,מדובר בתהליך די פשוט לא צריך להיות בשלן גדול.(כבר צמצמנו משמעותית את כמות הרעלים שהכנסנו לגוף)
.
במקום לקנות אוכל מוכן קפוא לארוחת הצהריים, שנטחן ,עובד ונדרס למוות בעודו בחיים,נסו לקבוע לכם פעמיים בשבוע בו אתם מקדישים לבישול של שעה ואז יהיה לכם אוכל חם לכול השבוע אותו תוכלו לקחת לעבודה או לאכול בבית,שוב אני חוזרת מדובר בשעתיים בלבד בחיים העמוסים שלכם וזה מספיק חשוב,אני בטוחה שכל אחד מכם מבין בתוכו את החשיבות האמיתית של המזון אותו אנו מכניסים לגוף שלנו..
נסו לצמצם משמעותית את צריכת הקפה שלכם,הקפה מתחיל להזיק שצורכים ממנו כמויות גדולות ולא הוא לא ממש גורם לכם לערנות הוא בעצם יתיש אתכם משמעותית ויגרום לכם ליותר עייפות בטווח הרחוק. נסו לצמצם לכוס אחת ואם אפשר שזה לא יהיה הדבר הראשון אותו אתם מכניסים לגוף שלכם בבוקר,נסו לפתוח את הבוקר בשלוש כוסות מים ולאחר כחצי שעה עד שעה תאכלו את ארוחת הבוקר שלכם ורצוי שאף היא תהיה מזינה
לדוגמא: כריך מלחם שיפון מלא עם טחינה או עם אבוקדו וכמובן אם אפשר להוסיף ירקות מה טוב..
דוגמא נוספת לארוחת בוקר מזינה: היא אכילת פירות העונה לפחות שתי מנות פרי:תפוח,אגס,שזיף,אפרסק,בננה וכו..
נסו לצמצם משמעותית את צריכת הסוכרים:שוקולדים,גלידות,ממתקים מיצים ממותקים,חטיפים,עוגות,עוגיות,לחמים לבנים,בורקסים,וכול מזון אחר שמכיל בתוכו פחמימות ריקות! והרשימה היא ארוכה.
בתחילה יהיה לכם מעט קשה כי הגוף רגיל לכמות סוכר גדולה יותר אבל אני מבטיחה לכם שאם תעברו את היומיים שלושה הראשונים הגוף יתרגל לכמות הקטנה יחסית של הסוכר והחשקים למתוק ייחלשו.
בקיצור חברים ישנה עוד רשימה ארוכה שכול אחד מכם יעשה את הבדק בית שלו ויבין עם עצמו מהיכן הוא צריך לקצץ ואיזה מזון הוא צריך להוסיף לתפריט היומי שלו. והכי חשוב שתזכרו שכול שינוי קטן הוא מבורך. כי הרי ה"אוכל הוא העושה את האדם"
שיהיה לנו חג אביב שמח.
ןתשמרו על עצמכם.
ןתשמרו על עצמכם.
לולי גת פיניש נטורופתית
מנחת סדנאות בישול בריא.
וסדנאות לניקוי רעלים.
0528-436436