/*** Recent Labels Gadget Script ***/

מתכונים בריאים שילדים אוהבים

אוכל, מתכון, בריא, ילדים, נטורופתית, נטורופתיה, לולי גת פיניש, סדנת בישול בריא, מתכון בריא שילדים אוהבים

פתיתים מקמח מלא
פתיתים,מאכל שהילדים הכי אוהבים,אין בעיה ! בא לכם פתיתים בשמחה אבל נהיה חייבים לשדרג אותם ולהוסיף להם מעט ירק מבושל קצוץ דק שישתלב עם הפתיתים.
נסו להחליף את הפתיתים לפתיתים מקמח מלא או פתיתי כוסמין זה בטוח שדרוג מבורך ואם זה לא הולך הישארו עם הפתיתים הרגילים והכינו אותם כמו שאתם יודעים.

המצרכים:
חבילת פתיתים מקמח מלא או פתיתי כוסמין(במידה והילד ממש מתנגד הישארו עם הפתיתים הרגילים והוסיפו רק את הירקות שבמתכון).
גזר 1
קישוא 1
2 עגבניות אורגניות קטנות.
פרחי כרובית חתוכים דק.
כפית כורכום.
כפית מלח ים אטלנטי
חצי כפית כמון.
צרור פטרוזיליה וכוסברה(לא כל הילדים אוהבים אז למי שלא אפשר לוותר)

אופן הכנה:
מגרדים את כל הירקות בפומפייה.
את הכרובית ניתן לקצוץ דק עם סכין.
בסיר שימו 2 כוסות מים  ומיד אחרי 2 כפיות שמן זית וערבבו.
 והוסיפו בצל קצוץ דק ומעט שום.
שפכו את הירקות אל הסיר ערבבו וסגרו את המכסה.
 לאחר 10 דקות שפכו את שקית הפתיתים אל תוך הסיר עם הירקות.
 העבירו את הסיר על אש קטנה.
הכינו מראש מים רותחים בקומקום וכשאתם מוסיפים את הפתיתים לסיר הוסיפו מים במידת הצורך (המים אמורים לכסות את הפתיתים).
אחרי 10 דקות לבדוק שהפתיתים רכים(לא רכים מדי) סגרו את הגז והמתינו 5 דקות נוספות שהמכסה סגור. בתאבון...

אוכל, מתכון, בריא, ילדים, נטורופתית, נטורופתיה, לולי גת פיניש, סדנת בישול בריא, מתכון בריא שילדים אוהבים



שניצל בריא
ילדים אוהבים שניצלים מאוד לכן כעת נלמד כיצד להכין שניצל בריא יותר.

המצרכים:
שניצלים טריים פרוסים(אם יש לכם אפשרות ניתן לקנות עוף של "טבע עוף"  תרנגולות שגדלו ללא  החדרה של אנטיביוטיקה והורמונים. העוף והבשר האורגני הם יקרים מאוד ולכן האלטרנטיבה של "טבע עוף" היא יותר זולה).
2-3 ביצים אורגניות
קמח חיטה מלאה.
שומשום מלא.
מלח ים אטלנטי(לפי הטעם)

אופן ההכנה:
יש לקחת 3 צלחות.
באחת לשבור את הביצים והמלח.
בשנייה לשים את הקמח המלא .
בשלישית יש לשים את השומשום המלא.
לקחת את השניצל לטבול בתוך הביצה,לאחר מכן לטבול בקמח ולאחר מכן שוב טבילה קצרה בביצה ולאחר מכן  לטבול בשומשום.
כשכל השניצלים מוכנים יש לקחת תבנית ולשים עליה נייר אפייה ולהניח את השניצלים מסודרים אחד על יד השני.
יש לחמם את התנור על חום של 180 מעלות ולהכניס את התבנית.
אחרי -10 דקות יש לפתוח את התנור ולהזליף מעל השניצלים שמן זית שיקבלו את הארומה והטעם של השמן אך ללא טיגון.
לאחר 5 דקות לבדוק שוב האם השניצלים מוכנים  ואם כן  אז קדימה בתאבון...


אוכל, מתכון, בריא, ילדים, נטורופתית, נטורופתיה, לולי גת פיניש, סדנת בישול בריא, מתכון בריא שילדים אוהבים


קציצות דגים עם מקל קינמון
דגים זוהי אופציה מזינה מאוד עבור ילדינו אך לא כל הילדים מתחברים אל טעמו הדומיננטי של הדג אופן הגשתו ומרקמו לכן אפשר להכין קציצות דגים וללפף אותם על מקל קינמון כדי שיוכלו לאחוז בקציצה ביד וזה כבר יותר מושך..

מצרכים:

לקציצות:
חצי קילו דג סלומון טחון(או כל דג אחר שאתם אוהבים,אך מניסיוני סלומון הוא הדג שילדים הכי אוהבים).
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
בצל גדול
2 שיני שום
פפריקה מתוקה.
כפית מלח ים אטלנטי(המלח הכי פחות מעובד)
כפית שטוחה של כורכום
כפית שטוחה של כמון
ביצה אורגנית
3 כפות קמח מלא.
מקלות קינמון.

לרוטב:
2 רסק עגבניות קטן אורגני
3 עגבניות אורגניות
כפית מלח ים אטלנטי
2 שיני שום
כפית פפריקה מתוקה
8 עלי בזיליקום
כף סוכר קנים או סוכר חום.


אופן ההכנה:

קציצות:
בקערה גדולה שמים את הדג הטחון ומערבבים.
קוצצים דק דק את הפטרוזיליה והכוסברה ושופכים לתערובת הדג(אם הילדים ממש מתנגדים לנוכחות הירוקה אפשר לוותר)
במגרדת מגרדים את הבצל ומוסיפים לתערובת הדג.
כותשים 2 שיני שום ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים את הביצה והקמח המלא לתערובת ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים .
לאחר שהתערובת של הקציצות מוכנה יש לקחת מקל קינמון וללפף מעליו את הקציצה.
השתדלו שהקציצות יהיו קטנות ושיישאר מקום אחיזה במקל הקינמון לילדים.
לאחר מכן יש להדליק תנור על חום של


אוכל, מתכון, בריא, ילדים, נטורופתית, נטורופתיה, לולי גת פיניש, סדנת בישול בריא, מתכון בריא שילדים אוהבים



רוטב:
בסיר רחב לשים 2-3 כוסות מים(תלוי בגודל הסיר).ומיד לאחר מכן להוסיף 2 כפות שמן זית
לאחר מכן יש לשפוך את 2 חבילות הרסק ולערבב.
את העגבניות הטריות לחתוך דק ולהוסיף לסיר.
להוסיף את התבלינים והשום ולערבב.
לשים על אש קטנה למשך חצי שעה ולאחר מכן להוסיף כף הסוכר והבזיליקום.
כעת אפשר להכניס אל תוך הסיר עם הרוטב את הקציצות שהכנו,לסגור את המכסה ולהמתין
20 דקות .לאחר מכן אפשר לסיים הבישול ולאכול בהנאה.....
   

לולי גת פיניש נטורופתית
מנחת סדנאות בישול בריא.
וסדנאות לניקוי רעלים.
0528-436436

שתף את המאמר