מילדות אנו שומעים מהמבוגרים שחשוב לאכול פירות הדר.
רובנו קיבלנו את העובדה בלי להבין באמת מדוע פירות ההדר אכן בריאים.
לכל אותם אנשים שאוכלים פירות הדר בלי לדעת על ערכם התזונתי , אלא אוכלים פשוט כי טעים להם(שזה מספיק כשלעצמו) ואכן טעמו מענג,מלא בנוזלים מרווים, המשלב טעמים מתקתקים לצד מרירות קלה המענגת את החיך ומדיפה ריח משכר המקרב אותנו אל ימיי החורף הקרים . הרי לכם כתבה מעמיקה בכל הקשור לפירות ההדר לזניהם.
מחקרים רבים נעשו על פירות ההדר במהלך 100 השנים האחרונות.
המחקרים מלמדים כי פרי הדר לזניו השונים עשירים מאוד בויטמינים, מינרלים ועוד חומרי הזנה אחרים הנחוצים לשמירה על תזונה מאוזנת.
לאחרונה מרבים המחקרים הטוענים כי אכילת פרי הדר אחד ביום טובה לא רק לבריאות אלא מפחיתה בצורה משמעותית את הסיכון לחלות במחלות כרוניות קשות.
מרכיבים חשובים בפרי ההדר-
ויטמין C –
כן.. ויטמיןc זה שכולם טוענים לבריאותו הוא זה הנמצא ברמות גבוהות בפירות ההדר ואין אלו סתם שמועות,אכן נכון הדבר.
ויטמין C הוא מרכיב חשוב בבריאות האדם,אנו צריכים לקבל ממנו כמויות גבוהות בכדי שנוכל להבטיח את עמידות דפנות נימי הדם, סיוע בספיגת ברזל, נוגד חמצון, הגברת התפקוד המיני אצל גברים, חיזוק המערכת החיסונית ועל ידי כך מעכב מחלות רבות המנצלות את היחלשות הגוף ותוקפות אותו ועוד אינדיקציות רבות המשפיעות על כל חלקי הגוף.
בתפוז בינוני יש 70 מ"ג ויטמין C , בכוס מיץ תפוזים טבעי וטרי יש 48 מ"ג ויטמיןc .
בכדי שנוכל להגיע למינונים הנחוצים לגוף נצטרך לאכול ביום שקית תפוזים או זן אחד מן ההדרים,
לכן ניתן לקחת תוסף של ויטמין c ממקור חיצוני.
לילדים ישנם תוספים המותאמים לצורכי גילם כמו למשל: ויטמינצ'יק המכיל קומפלקס של ויטמינים לילדים בגיל הרך בינהם גם כמות מספקת של ויטמין c .
למבוגרים ההמלצה נעה בין 250 מ"ג לבין 1000 מ"ג,יש להתייעץ עם מטפל.
פלבנואידים-
ידועים כמעכבי חמצון חזקים,נמצאים בריכוז גבוה בפירות ההדר בעיקר בקליפה, לכן ההמלצה התזונתית היא לאכול את פרי ההדר עם הציפה הלבנה(אלבדו),אלבדו כן,זהו שמו של הלבן העוטף את התפוז הידעתם..?
הפלבנואידים נחוצים בתזונת האדם ולהם אינדיקציות רבות, הם מחזקים את כלי הדם הנימיים,ולכן עוזרים בטיפול בעששת,מחלות לב וכלי דם ומחלות כרוניות נוספות.
סיבים תזונתיים-
הלבן המריר העוטף את פרי ההדר האלבדו זה שהזכרתי קודם, זה שצריך ללעוס וללעוס עד שהוא מועיל בטובו להחליק בגרון, שם מצויים הסיבים התזונתיים הכול כך בריאים לגופינו.
בדפנות פרי ההדר ישנם כמה סוגים של סיבים תזונתיים: צלולוז, המצלולוז, ליגנין ובמיוחד פקטין.
הפקטין נמצא בקליפה, הוא נמס במים, הוא תורם משמעותית לירידה ברמות הכולסטרול הרע (LDL) בגוף.
200 גר' הדרים עם ציפה לבנה מכילים 2 גר' סיבי מאכל שהם כ- 25% מרמת הצריכה של הסיבים התזונתיים היומיים.
קרוטנואידים-
הצבע הבוהק , הכתמתם אדמדם שמושך אותנו אצל הירקן פשוט לבוא ולהכניס את תוך השקית, נגרם כתוצאה מחומר הנקרא קרוטנואיד,
מולקולות האחראיות לצבע הכתום-אדום של קליפת הפרי,הוא פרו ויטמין הבטא קרוטן המשמש כנוגד חמצון.
בכוס מיץ תפוזים (של 200 מ"ל) נמצאים 10% מן הרמה הדרושה של בטא קרוטן ובקלמנטינות מגיעה הרמה ל כ- 20% מהדרוש לאדם ביום.
ככל שצבע מיץ ההדרים חזק יותר כך רמת הקרטנואידים גבוה יותר.
לכל המרכיבים הנמצאים בפירות ההדר יש תפקיד חיוני בחילוף החומרים של הגוף.
*הנה כמה טיפים טבעיים ע"י שימוש בפירות ההדר שיעזרו לכם ברמת הרפואה המונעת וכטיפול בבעיות כרוניות קיימות.
אשכולית-
מועילה כנגד שיעולים פרודוקטיבים (עם ליחה), מנקזת כבד ולכן משפרת תהליכי עיכול ומגבירה רעב.
מיץ תפוזים-
מפחית חומציות בשתן ומסייע לסובלים מאבנים בכליות.
ישנן מספר מחלות הקשורות לבעיות לב וכלי דם וכמה סוגי מחלות סרטן המושפעות מתהליכי חמצון(אוקסידציה) המתרחשים בגוף, אותם ניתן למנוע על ידי מעכבי חמצון (אנטיאוקסידנטים) שנמצאים ברמות גבוהות בפירות ההדר.
לתחושת רעננות, ניקיון וחיטוי -
שמן אתרי לימון במבער כדי לשדר בבית תחושת רעננות וניקיון.
תמצית הלימון מחטאת את האוויר, לכן אם מישהו מבני הבית חולה, יש לטפטף במבער 5 טיפות
שמן לימון ולהניח את המבער במרכז החדר בכדי שיוכל לחטא את החדר מוירוסים וחיידקים.
לשיפור מצב הרוח ביום קודר-
שילוב של תמציות אתריות אשכולית, תפוז וברגמוט ,יש לטפטף סה"כ 12 טיפות במבער להניח במרכז החדר ומצב הרוח משתפר להפליא.
תהליכי הרזייה-
הרחת שמן אתרי אשכולית בשילוב עם שמן אתרי פטשולי גורם לאיזון במרכז הרעב שלנו,ולכן גורם לתחושת שובע.
ניתן להשתמש במבער או לטפטף על טישו,5 טיפות שמן אשכולית ו-5 טיפות שמן פטשולי.
בזמן הלידה-
הרחה של שמן אתרי תפוז כשהפתיחה מגיעה לכדי 5 ס"מ , מעודדת את פתיחת צוואר הרחם.
ניתן למרוח טיפה אחת על השפתיים או לטפטף טיפה על טישו ולהריח.
מתכון לסלט פירות הדר חורפי-
המצרכים:
6 תפוזים.
2 אשכולית.
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד.
אופן ההכנה
קולפים את התפוזים והאשכולית ומפרידים לפלחים.
יש לעשות את פעולת הקילוף מתחת לכלי,מכיוון שנצטרך להשתמש בהמשך במיץ הפרי.
יש להעביר את הנוזלים לסיר קטן ולבשל על אש קטנה עם מעט סוכר חום להמתקה,עד שהסוכר נמס.
מסירים מהאש ומאחסנים במקרר ל- 30 דקות.
מסדרים את הפירות בכלי הגשה,יוצקים מעליהם את המיץ המסוכר ומפזרים מעל את קליפת הלימון המגורדת.
מאכסנים במקרר עד להגשה..
שיהיה בתאבון..
לולי גת פיניש נטורופתית
מנחת סדנאות בישול בריא.
וסדנאות לניקוי רעלים.
0528-436436