כל כך הרבה כתבות, מחקרים, ספרים, גישות שונות ועדיין רבים מאיתנו לא מצליחים ליישם אכילה מאוזנת.
מה זה בעצם אכילה מאוזנת ?
עבור כל אחד מאיתנו האיזון נמצא בנקודות שונות ולכן לעולם לא תהיה דרך אחת להגיע לאיזון מושלם, אך בהחלט נוכל בעזרת מעט רצון, מודעות והבנה לשאוף ולהגיע אל אותם מקומות בהם הגוף והנפש מרגישים טוב יותר.
אדם חי את חייו וכשמגיע גיל מסוים בדרך כלל לקראת שנות השלושים בחייו (במצב הטוב) פתאום
מתחיל, להרגיש את הגוף בצורה שונה. פתאום אותו אדם שחי ללא עקבות וללא פחד מהחיים, שחי את הרגע ולא עצר לשנייה להביט אחור, מגלה שהגוף שלו מתחיל להשתנות.
חילוף החומרים לא מתפקד באותה יעילות כמו בעבר, הגוף מקבל שינוי של משקל ומבנה ומצבי חולי שונים אקוטיים וכרוניים מקבלים כעת משמעות גדולה יותר עקב נזקי העבר.
זאת ועוד מורגש עומס רב ברמה הרגשית כתוצאה מחיים לחוצים יותר הכוללים קריירה, זוגיות, ילדים ועוד התרחשויות המביאות עימן חוויות מורכבות ומרגשות כשלעצמן.
ואז .... מה קורה אז?
כשמתחילים להסתכל על החיים מנקודת ראות אחרת הכול משתנה.
ההסתכלות הזאת הופכת אותנו אנשים מודעים יותר.
מודעים יותר לעצמנו, לחשיבות על שמירה של תזונה נכונה, לחשיבות של שמירה על אורח חיים בריא יותר, פעיל יותר ורגוע יותר.
זוהי בעצם השאיפה של רובנו, אבל בואו נודה שהיישום שלה בפועל הוא קשה מאוד ורובנו לא מצליחים לממש את כולו ואפילו לא את חלקו.
מניסיוני כמטפלת וכאדם שחווה שינוי גדול באורח החיים לאורך השנים, אני יודעת שהרצון לשינוי באורח החיים הוא מורכב מאוד ומורכב אף יותר לנו- החיים בעולם המערבי.
המזון שאנו אוכלים רווי ברובו בחומרים מסוכנים, הוא מעובד, מתועש, הוא ריק מחומרים חיוניים, והוא גורם לשחיקה והרס של מערכות הגוף והנזק הוא גדול ומצטבר.
איך בעצם קורה דבר כזה?
כיצד בני האדם נתנו לדבר הבסיסי, הקיומי, והחשוב ביותר- המזון שאנו אוכלים, להפוך לפיסת נייר מדוללת מחומרים חיוניים, הגורמת להרס ,להפוך לחלק מן השגרה היום יומית שלנו?
את מה שנעשה אין להשיב לכן אני מעדיפה להתמקד בשאלה מה ניתן לעשות כדי לשנות בצורה ניכרת את אורח חיינו עם כל הקושי שמהווה אורח החיים המערבי .
כמטפלת אני מאמינה ביצירתיות ומוכנה להתחייב ולומר, שלא משנה כמה מורכב אורח החיים שלכם, לכל בעיה יש פתרון וצריך לערוך שינויים במסגרת ההגבלות שלכם.
לא מעט מטופלים טוענים במפגש הראשון כי הם לא יודעים לבשל או לא מעוניינים ,שהם עובדים שעות ארוכות ולכן נאלצים לאכול צהריים במסעדות למיניהן מה שאומר מזון פחות בריא .
עוד הם טוענים כי אין להם זמן לאכול בבוקר ולכן הארוחה הראשונה שלהם היא בשעות הצהריים מה שגורם לגוף להגיע לרמת סטרס גבוהה. הרעב הוא גדול והם פשוט דוחפים לפה כל מה שנקלע לדרכם.
בהמשך היום הם מרגישים עייפות והפתרון "האידיאלי" עבורם הוא לשתות עוד קפה או לאכול ממתק המכיל סוכר כדי "להתעורר" ואז העייפות חוזרת וגוברת, הצורך בסוכר עולה שוב והשרשרת הולכת וגדלה יחד עם הנזק המצטבר.
אנשים לא אוהבים לשנות הרגלים, בעיקר הרגלים הגורמים לבלוטות הטעם שלהם להתענג.
אם היינו חיים בעולם שבו לא היינו נחשפים לטעמים המיוחדים והקסומים של מסעדות הגורמה,של קינוחים מענגים,של טעמים יוצאי דופן משכרים וממכרים.
אם היינו חיים בעולם אחר שבו אנו אחראים לגידול המזון שלנו,ללא חומרי הדברה וללא מזון מעובד ומתועש.
אם היינו חיים אורח חיים המשלב עבודה, פרנסה,לצד מנוחה ושלוות נפש.
אם לא היינו חשופים לכול אותם פיתויים, היה לגמרי קל יותר לשנות.
האם כדי לחולל שינוי צריך לוותר על התענוגות הגדולים ביותר שלנו?. אז זהו... שלא!
מניסיוני עם מטופלים,הדרך הטובה ביותר היא שאין אף פעם דרך אחת!
כל אחד הרוצה לערוך שינוי באורח חייו אינו חייב להיפרד מכל אותן תשוקותיו,אך יצטרך
להגביל כמותית את אותם דברים העושים לו טוב כל כך.
למשל אכילת שוקולד,אין שום מאכל היכול להשתוות בטעמו לטעמו המענג של השוקולד(אפילו לא שוקולד חרובים- מניסיון).
כול מי שנחשף ופיתח תשוקה למאכל זה, לא יבוא על סיפוקו ממזון אחר.
לכן לאותו אדם האוכל כמות גדולה של שוקולד ,כמות הגורמת לנזק גדול,לא נמליץ לו להיפרד לגמרי מאותה אהבה, כי הפרידה אכן כואבת.
עם אותו מטופל נדבר על הקצבת מינונים נמוכה בהרבה ממה שהיה רגיל, אך עדיין כמות קטנה ומספקת המשאירה אותו קרוב לאהבתו הגדולה.
הדבר מונע ממנו מלחמה יום יומית כנגד תשוקתו והצלחה גדולה יותר בתהליך השינוי.
מבחינה תזונתית, אין שום בעיה לצרוך כמות קטנה של מזון אהוב עלינו, הגוף שלנו חזק והוא יעמוד בזה
הכול שאלה של מינונים.
אני מאמינה שלכל אחד מאתנו מחכה הדרך, הדרך שלו לשינוי.
הדרך שלי כמטפלת, היא הדרך הנכונה עבורי, אני משתדלת לשנות ולהשתנות וע"י כך להתוות דרך אישית לכל מטופלי וסובבי.
אני מאמינה שצריך לקחת את אוסף הנתונים של כל אדם- מצב בריאותי, מצב נפשי, העדפות טעם, ניסיון או חוסר ניסיון בבישול והרגלי חיים, וללמד אותו אודות אבות המזון הנחוצים לגופינו, וכמו כן טיפים לבישול בריא יותר.
לגבש את הכול לתוך תוכנית אישית המותאמת לכל אדם באשר הוא.
במצבנו כיום השינוי הקטן ביותר הוא משמעותי.
אני יודעת כי תהליכי שינוי מלווים בחששות ובהתנסויות חדשות, וברגעים קשים המצריכים מחשבה שנייה לפני פעולה אוטומטית אליה הורגלנו במשך השנים.
אני מבקשת מכם לא לפחד!
לא לפחד משינוי.
לא לפחד מהבלתי מוכר.
הבלתי מוכר הזה יביא אותנו למקום טוב יותר, ולהתייחסות ראויה יותר לגוף שלנו הנושא אותנו ביעילות ובאהבה רבה שנים רבות.
אין זה אומר שאנחנו צריכים להפוך לצמחונים, טבעונים , או מקרוביוטים, אנחנו לא צריכים להיפרד מאותם מזונות שאנו כל כך אוהבים.
הסוד הוא במינונים.
כדאי להתנסות במזונות חדשים ומזינים יותר שיחזקו את גופינו וייתנו לו את הבסיס הראוי לו.
אנחנו נשאף לאיזון בחיינו, אנחנו נבחר לחיות חיים בריאים ושלווים יותר.
זכרו, אף פעם אין דרך אחת !
מצאו את דרככם שלכם..
לולי גת פיניש נטורופתית
מנחת סדנאות בישול בריא.
וסדנאות לניקוי רעלים.
0528-436436