באותם ימים כשתינוק חדש נולד הייתה התרגשות גדולה, האם שלפה את השד בטבעיות והזינה את ילדה עד שיוכל לאכול מזון מוצק לבדו. במקרים שהאמא לא הייתה יכולה להניק הייתה לוקחת אותו לאישה אחרת שתניק אותו עבורה, בעבר זה היה מקובל (המינקת המחליפה הייתה מקבלת תשלום וזוכה לארוחה הגונה ואילו האם זכתה להשאיר את שדיה עומדים ומתוחים}נשמע טוב עד עכשיו.
הבעיות החלו אחרי שנים רבות , תהיו איתי כאן כי אני עפה עם הדמיון:
לילה אחד טיילה בת הכפר לבדה ביער ופתאום החלו צירי הלידה והאישה כרעה ללדת לבדה, כשהתינוק נולד שלפה שד ולצערה לא היה חלב.
מה אעשה חשבה בליבה התינוק חייב לשתות חלב ואין אף אישה מסביב. פתאום ראתה עגל פרה יונק מעטיני אימו ואז קפץ רעיון לראשה, בת הכפר האכילה את תינוקה בחלב של הפרה.
מאז השמועה רצה, בני האדם החלו לשתות את חלב הפרה ובהמשך הפגינו יצירתיות ואף הפיקו מן החלב גבינות ומוצרים שונים.
והנה הגענו הלום וחלב ומוצריו הם המוצרים הנצרכים בעולם.
מה שניסיתי להמחיש לכם בסיפור שהמצאתי, זה שכל דבר שאנחנו אוכלים, מתי שהוא בעבר הרחוק נוסה ע"י אדם כלשהוא שהתנסה במאכל חדש כזה או אחר והעביר את זה הלאה.
וכך גם החלב הועבר מדור לדור בעוד הפרה האומללה זועקת על עטיניה המתרוקנים במשך שנים.
כולם שותים חלב ,כי חינכו אותנו שזה בריא. אומרים "רק כך תקבלו סידן" (לפחות זה מה שטוענת מועצת החלב).
חברים יקרים, הרשו לי לחדש לכם, זה לא באמת יהפוך אתכם בריאים יותר!
בני האדם לא צרכו בעבר חלב, וכשתעשיית החלב התפשטה ברחבי העולם היא הביאה איתה מחלות רבות. כשמדברים על חלב מדברים על בעיות במערכת העיכול כגון: שלשולים, ריבוי יציאות רכות, גזים למיניהם ,נפיחות וכאבי בטן וכד'. נשמע לכם מוכר אה.
שום חיה בטבע לא צורכת חלב לאחר סיום ההנקה, ובוודאי לא חלב של חיה אחרת! אנחנו היחידים שמתעקשים, כי אנחנו חכמים גדולים.
הטבע הוא מופלא בחוכמתו ולכן החלב של הפרה מתאים באופן מושלם לעגל ורק לעגל, לקצב גדילתו והתפתחותו , כמו גם חלב האם המותאם באופן מושלם לתינוק ולצרכיו. תחשבו על זה לרגע, יש בזה הגיון.
בפרסומות של מועצת החלב ממליצים לצרוך חלב מהסיבות הבאות:
שמירה על דיאטה, שמירה על רמות סידן גבוהות בדם, בניית עצמות חזקות, מניעת מחלות עצם ושברים וכמובן איך לא, גם שיפור איכות החיים.
המתנגדים לחלב טוענים אחרת:
חלב ומוצריו ,לא רק שאינם מגנים על העצמות מפני ירידת מסת עצם אלא שביכולתם לגרום נזק לעצמות.
האדם הממוצע צורך כמויות גדולות של חלבון מהחי, לכן הוא מפריש יותר סידן בשתן, סידן הנלקח מהעצמות. אם מצב זה נמשך זמן רב מקבלים מאזן סידן שלילי כרוני היכול להאיץ את דילול העצם ומכיוון שחלב ומוצריו מהווים מקור חשוב לחלבון מן החי מכאן הסכנה שבדילול העצם.
רבים שואלים אותי "אז מאיפה נקבל סידן?"
חלב ומוצריו עשירים בזרחן וככול שהיחס בין הזרחן לסידן גבוה יותר כך מאזן הסידן הופך להיות שלילי, בקיצור כמות גדולה של סידן לא נקבל שם.
סידן ניתן לקבל שימו לב: בטחינה גולמית, סרדינים, שקדים, אגוזים, גרעינים לא קלויים,כרוב, ברוקולי, סויה ומוצריה ועוד...
חלב ומחלת הסרטן- בגלל חומר הנמצא בחלב IGF שברמות גבוהות מעלה פי 4 את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית אצל גברים.
חלב ומחלות לב וכלי דם- שומן החלב מהווה מקור לחומצות שומן רוויות{השומן הרע} אשר מאיצות את התפתחות טרשת העורקים.
חלב והצטברות לחות בגוף, חלב והפרשה מרובה של אינסולין, חלב וריבוי הורמונים ואנטיביוטיקה הניתנות לפרה על בסיס יומי (את זה ידעתם?) . והרשימה עוד ארוכה.
הכל מגובה במחקרים, אני מזמינה אתכם לקרוא יותר בספרים ובאינטרנט.
ממליצה לכם לקרוא את הספר של ד"ר אבני "עזוב את העטינים שלי" ו"שוטי החלב" ספר שמרכז בתוכו
הכול אודות נזקי החלב , הספר אגב לא הועלה למדפים מכיוון שחברות החלב בצעד כוחני הדפו את ההוצאה לאור שלו לכן הוא פרסם את ספריו באינטרנט.
אני באופן אישי לא שותה חלב ניגר כבר 7 שנים , מוצרי חלב אני צורכת מעט מאוד משתדלת לא להגזים!
הבעיה היא שאצל רוב האנשים התפריט היומי מורכב מכמויות גדולות של חלב וכאן זה כבר מתחיל להיות בעייתי.
אני ממליצה לכם לקצץ בצריכת החלב שלכם, ואם לא אז לפחות שתדעו שצריכה מרובה יכולה לגרום להרבה בעיות.
אנשים יקרים אל תפחדו לשנות הרגלים ישנים ,גם אם הורגלתם שנים רבות לצרוך חלב זה הזמן לצמצם את צריכתו,זה יעשה לכם בעיקר טוב.
כמו כל דבר בחיים, מינונים, מינונים, מינונים..
שיהיה לכם אחלה שבוע נשתמע בקרוב...
רפואה שלמה
לולי גת פיניש נטורופתית
מנחת סדנאות בישול בריא.
וסדנאות לניקוי רעלים.
0528-436436