לגבי ההופעות אין לי מה לטעון כי הרי מה יותר שמח מהרבה מוסיקה שמחה ורועשת.
לגבי הבשר לא תהיה לי ברירה ואהיה חייבת להפנות את תשומת לבכם לכמה טיעונים חשובים.
ביום המנגל הלאומי אתם הולכים לצרוך הרבה מאוד בשר,לפחות רובכם.
לאלו מכם שנמצאים בתהליכי הרזייה או מקפידים על תזונה בריאה ומאוזנת יש לי כמה טיפים.
וגם אתם אוכלי הבשר הגדולים שצורכים כמויות גדולות של בשר ביום העצמאות ובכלל,לא יזיק להמשיך לקרוא.
על-פי הנחיותיהן של רשויות הבריאות האמריקאיות לשנת 2000, יש להפחית את כמות השומנים בתפריט היומי, ובעיקר את כמות השומנים הרוויים. הסיבה להמלצה זו היא קשר מוכח בין רמתם הגבוהה בדם לבין עלייה של הכולסטרול הרע(LDL) ובסיכון ללקות בטרשת העורקים.
, הבשר לסוגיו הוא מזון המאיץ את התפתחותן של מחלות רבות וגורם נזקים לגוף ישנו קשר ישיר בין אכילת בשר לבין תופעות שונות כמו עודף של חומצות בדם המביא לחומציות-יתר של השתן, סילוק מוגבר של סידן ודלדול מסת העצם.
לכן אכילה מרובה של בשר היא מזיקה לבריאותנו וקושרת קשר ישיר עם מחלות רבות כמו: סרטן,מחלות לב וכלי דם,שבץ מוחי,אוסטאופרוזיס ועוד...
בני האדם לא נמנים במשפחת הטורפים ןניתן לדעת זאת ע"י ההבדלים אנטומים ופיזיולוגים בגופינו.
השוואה בין בעלי-חיים טורפים לבין בעלי-חיים שאינם טורפים מבחינת המבנה האנטומי והתפקוד הפיזיולוגי שלהם מראה בבירור כי אצל הטורפים מותאם המבנה לאכילת בשר חי.
אצל הטורפים למשל, מבנה היד מאפשר את תפיסת הטרף, השיניים - ניבים בולטים וחדים - מאפשרות את קריעתו, הקיבה - העשירה בחומצה מלחית - מסייעת בעיכול החלבון, ומערכת עיכול קצרה ביחס לגופם בנויה להפרשה מהירה של הפסולת לאחר העיכול.
לא כך במערכת העיכול של בעלי-חיים שאינם טורפים ואנו בני האדם נמנים עם קבוצה זו: זו ארוכה פי 10 עד 12 בממוצע מאורך גופם ומותאמת לאכילת מזונות צמחיים. כאשר הללו ניזונים מבשר, מתעכלים השומנים והחלבונים באיטיות ושוהים זמן ממושך בקיבה ובמעי. מצב זה מעלה את הסיכון להתפתחותם של זיהומים, הרעלות ומחלות מעיים.
ואם הקשר הבריאותי בין צריכת בשר מרובה לבין היווצרות מחלות לא מספקת אתכם,אז יש עוד סיבה מאוד מאוד מאוד חשובה מדוע עלינו לצמצם את צריכת הבשר:
והסיבה היא אקולוגית-
תעשיית הבקר היא אסון אקולוגי גדול אפילו יותר מנזקי התעשייה והתחבורה ומשום מה לא מדברים על זה מספיק אבל אתם חייבים לפקוח את העיניים,מספיק להתעלם!
תעשיית הבשר אחראית ל-20% מפליטת גזי החממה בעולם.
הנזק הגדול שתעשיית הבקר מציגה לנו לראווה מתחילה בכריתת יערות הגשם,כדי להגדיל את שטחי המראה של הפרות עד בזבוז משאבי עצום בגידול האוכל של הפרות,קירור התפוקה והגעתה ממקום למקום.
בנוסף הפרות פולטות כמות אדירה של גז מתאן הנפלט מהם בתהליך העיכול.
ד"ר רגנדרה פצ'אורי יו"ר הפאנל של האום לנושא שינויי האקלים פנה השבוע בראיון עיתונאי וביקש מאוכלי הבשר להפחית רק סטייק אחד מן התפריט השבועי,כדי להקטין את הדרישה ולנסות להציל את המצב.
במידה והחלטתם לצרוך את המנה הבשרית שלכם,
אני רוצה לתת לכם כמה טיפים תזונתיים חשובים שיקלו על תהליך העיכול הקשה של הבשר ולצמצום נזקי הבשר בגוף:
אם הארוחה שאתם אוכלים היא בשרית תמיד תוסיפו ליד ירקות והרבה,בעיקר ירקות ירוקים:חסה,רוקט,פטרוזיליה,כוסברה וכו..
בבשר אין סיבים תזונתיים דבר הגורם לקושי עיכולי רב ובירקות יש הרבה לכן שילובם יקל על התהליך העיכול ועל הרגשתכם הכללית לאחר הארוחה.
הימנעו מתוספת של פחמימה לצד הבשר:אורז,תפוח אדמה,פסטה,פיתות ולחמים השילוב בין הפחמימה לחלבון מן החי וגורם לקושי רב בתהליך העיכול ויכול לגרום לכם לעצירות,נפיחות וגזים.
לאחר כחצי שעה מזמן הארוחה הבשרית שתו לכם תה ירוק הוא עשיר בנוגדי חמצון רבים דבר הגורם להפחתה של החומרים המזיקים הנספגים בדם.
אופציה נוספת היא לאכול שעה מסיום הארוחה ,מנה של פרי,פרות עשירים בנוגדי חמצון רבים,במידה ואתם אוהבים שזיף הוא הפרי המומלץ ביותר לאחר אכילת בשר ,דבר שיגרום להפחתה של החומרים המזיקים הנספגים בדם.
יש טוענים שכוס יין אדום מומלצת בזמן אכילת הבשר מכיוון שגם היין האדום עשיר בנוגדי חמצון.
אני רוצה להפנות אתכם להרצאה הכי חשובה ששמעתי לאחרונה,היכנסו ליו טיוב וחפשו את ההרצאה של
גארי יורופסקי ואני מבטיחה לכם שזה יפתח אתכם לכיוונים חדשים וייתן לכם כוח לערוך שינויים.
בקיצור חברים שיהיה לנו חג עצמאות שמח
ובתאבון...
לולי גת פיניש נטורופתית
מנחת סדנאות בישול בריא.
וסדנאות לניקוי רעלים.
0528-436436