/*** Recent Labels Gadget Script ***/

לקבל את ימי החורף בחום

אוכל בריא, ריפוי טבעי ,תזונה, אוכל, נטורופתיה, מרק, חורף, נטורופתית, מרק, סדנת אוכל, סדנה בישול

ימי החורף קרבים ובאים ומציפים בנו רגשות רבים.
חלקנו מחכים לימים הגשומים ששוטפים את רחובותינו ונותנים לנו סוף סוף אויר צח לנשום אחר ימי השרב שסחטו מאיתנו כל נוזל אפשרי  בגוף במהלך הקיץ..
חלקנו מצטמררים מהתמונה  האפורה הנשקפת מעיננו, הקור החודר לעצמות ,שפעות חזקות, נזלות, דכדוך ועוד מקבץ רחב של סימפטומים המלווים אותנו בימי החורף..
לכן אנחנו נכין את עצמנו כבר מעכשיו לאותם ימים אפורים וקרים שיבואו אלינו במהרה..
אחד הדברים החשובים בחורף הוא לעבור לתזונת חורף תומכת ,להצטייד בצמחי מרפא מתאימים
ולקבל את פני החורף בחום..

תזונת חורף תומכת-   

רבים מכם ודאי יודעים שימי החורף מביאים עימם ימים של רביצה ביתית ממושכת ,מה שאומר שהקרבה הפיסית שלנו אל המקרר היא קרובה ואף מאוד..
לכן אנו מוצאים עצמנו בולסים ובולעים כל פירור אפשרי הנמצא במקרר ,מכסים את השומן המצטבר בעוד שיכבה של סוודר רחב..(אבל לא לשכוח שאחרי החורף מגיע הקיץ,ים,ביגוד מינימליסטי ועודפי שומן שהצטברו מהחורף).

במחקרים נמצא ששינוי מזג האוויר מביא  עימו השפעה דרמטית על מצב רוחנו ועל התאבון שלנו, כתוצאה ממחסור סרטונין במחזור הדם.
רמה גבוה של סרטונין בדם ,תורמת לתחושת נינוחות ושובע ועם הפחתה בשעות האור(בימי החורף),רמת הסרטונין בגוף יורדת והתוצאה היא דכדוך ,רעב בלתי מוסבר ותשוקה למתוק.
הפרשת סרטונין מן המוח מושפעת מאכילת  פחמימות מלאות,למשל:
לחם מחיטה מלאה(או לחמים מלאים אחרים), פסטה מקמח מלא, אורז מלא , פירות העונה(השתדלו שהפירות לא יהיו במקרר).
לכן הגבירו את צריכת הפחמימות המלאות בימי החורף.

אוכל בריא, ריפוי טבעי ,תזונה, אוכל, נטורופתיה, מרק, חורף, נטורופתית, מרק, סדנת אוכל, סדנה בישול

בימי החורף גופינו זקוק למזונות שיגרמו לחימומו כי הקור בחוץ משפיע ומקרר את הטמפרטורה בתוכו,לכן נגביר באכילת מזונות ממריצים כמו:
פלפל שחור, אגוז מוסקט, רוזמרין, זנגביל{ג'ינג'ר), קינמון, יסמין, שומר,לואיזה, צ'ילי.
 בישול ממושך מכניס אנרגיה חמה למזון ועל ידי כך גורם להעלאת הטמפרטורה בגוף.

עלינו לדאוג בימי החורף שהתזונה שלנו תהיה מבוססת על ארוחות חמות יותר  למשל מרקים למיניהם,קדרות מבושלות,תבשילים ביתיים חמים.
יש להעדיף מזונות כתומים  כמו:בטטה, משמש יבש, עדשים כתומות, גזר, דלעת.
רצוי להגביר אכילה של קטניות כמו: חומוס,שעועית.
חמין הוא דוגמא למזון חורפי המבושל ממושכות כל הלילה הוא עשיר ומרוכז מאוד אך בעל ערך קלורי גבוה לכן ההמלצה היא להשתמש בנתחי בשר,עוף רזים.

מזונות המכילים נוזלים בתוכם כמו פירות וירקות ,נחשבים למזונות קרים יותר  לכן בחורף נעדיף לאכול ירקות מוקפצים או מבושלים, מיץ פירות,פירות אפויים על פני אכילתם טריים.
יש להגביר את צריכת החלבון מכיוון שצריכת חלבון מעלה את יצירת הנוגדנים בגופינו האחראים על פעילות חיסונית מאוזנת.
לכן יש לצרוך כמה שיותר דגי ים צפוניים, בשר ,עוף{לא חלקים שמנים), קינוא, מוצרי סויה,קטניות.
רצוי להימנע מקינוחים קרים לאחר הארוחה כמו: גלידות.

לאחר שבנינו לעצמנו תזונה תומכת שתחזק אותנו בימי החורף החמים ,נתייחס לאותם בעיות התוקפות אותנו במהלך החורף ונבין כיצד ניתן לטפל בכל אותן בעיות ללא לקיחת תרופות מרובות, אלא בדרך הטבע שנמצא שם בשבילנו תמיד..

אוכל בריא, ריפוי טבעי ,תזונה, אוכל, נטורופתיה, מרק, חורף, נטורופתית, מרק, סדנת אוכל, סדנה בישול


הצטננות-

הטיפול הראשוני הוא סימפטומטי, אנחנו מנסים למנוע מן המחלה מלהפוך למחלה כרונית.
כשיש מצב של נזלת הטיפול העיקרי הוא לעודד את ההפרשה ולא לדחוק אותה פנימה חזרה, המטרה היא לרפא את ריריות האף שניזוקו.
1.אינהלציות-יש לקחת קערה עם מים רותחים לטפטף לתוכה  3 טיפות שמן אקליפטוס או 3 טיפות שמן מנטה.
יש לקחת מגבת ולכסות את הראש מעל לקערת המים הרותחים בכדי לשאוף את האדים.
יש לעצום את העיניים,לקחת שאיפה דרך האף ונשיפה דרך הפה.
האינהלציה בתוספת השמנים פותחת את מערות האף בצורה משמעותית ..מאוד מאוד מומלץ..
2.יש לקחת כפית מלח על 2 כוסות מים פושרים,ולטפטף עם טפטפת או עם צמר גפן אל תוך מערות האף.
ניתן אף לרכוש טיפות אף על בסיס מי מלח  ומים מזוקקים בבתי המרקחת. .
3.ניתן להשתמש במבער שמנים בתוך חדר השינה במהלך הלילה: לבנדר,עץ התה, אקליפטוס, אורן, לימון.

שפעת-

1.ברגע שהשפעת תוקפת אותנו בחוזקה מיד ניכנס למטבח או שנבקש מאדם קרוב שיכין לנו מרק עשיר.
אפשר לבחור בין מרק ירקות עשיר בכל הירקות האהובים עליכם ,המלצתי היא על הירקות הללו: שורש ועלי פטרוזיליה, כוסברה, סלרי,שום, קישוא, חבילת נבטי אלפלפא, גזר,דלעת, בצל.

האפשרות השנייה היא מרק על בסיס סויה ובצל ירוק מאוד מומלץ..
אופן ההכנה:סויה, טופו,2 חבילות בצל ירוק חתוך, מלח 1.5 ליטר מים,לבשל מינימום שעתיים.
2.יש להשתמש בתבלינים מחממים ומיזעים שיעזרו בהוצאת המחלה החוצה במהרה:שום.בצל,ג'ינג'ר,ציפורן,רוזמרין.

3.ניתן ואף רצוי לשתות תה ג'ינג'ר-מים חמים+2 פרוסות זנגביל טרי.

*משקה ג'ינג'ר-כפית ג'ינג'ר קצוץ ב-2 כוסות מים רותחים לאחר שמורידים מהאש מוסיפים לימון סחוט,דבש לפי הטעם אפשר להוסיף מקל קינמון, וניל,ליקוריץ..משקה חורפי מומלץ מאוד..

*הזנגביל(ג'ינג'ר) הוא שורש  המגיע במקור מהודו והוא משמש כצמח מרפא אלפי שנים.
הוא נחשב כצמח מחמם,הוא עוזר לחזק את מערכת החיסון וטוב לשימוש במצבי התקררות,שיעולים,הצטננויות,בעיות עיכול,בעל פעילות אנטידלקתית חזקה.

4.ברגע שאתם מרגישים שהמחלה מתבשלת בגופכם החלו ליטול ויטמין c 1000 מ"ג בימי המחלה וגם לחיזוק לאחרי.


אוכל בריא, ריפוי טבעי ,תזונה, אוכל, נטורופתיה, מרק, חורף, נטורופתית, מרק, סדנת אוכל, סדנה בישול


דלקות גרון-

1.גרגור פה מרווה\שמן עץ התה\מים עם מלח.
2.מיץ לימון טרי-כל שעתיים כשתות כף.
3.ספריי לגרון על בסיס אכינציאה ופרופוליס.
4.חליטת בצל בתוספת דבש-מרתיחים מים בפינג'אן מוסיפים לתוכו בצל שלם למשך 3 דקות עד שהנוזל הופך צהבהב.לאחר שמורידים מהאש לחכות שיתקרר ולהוסיף כף דבש.
מאוד מומלץ לכאבי גרון ולכיוח.

דלקות אוזניים-

1.יש להוריד מן התפריט את כל מוצרי החלב, סוכרים פשוטים, בננות, בוטנים, מוצרי חיטה הגורמים ללחות בגוף ,דבר שאנו מנסים למנוע שיש דלקות באוזניים או כל מצב אחר של גודש.
2.טיפות אוזנייים על בסיס שמן זית לבנדר,שום.
לוקחים כך שמן זית מטפטפים על הכף 3 טיפות שמן לבנדר ולאחר מכן כותשים חצי שן שום ומניחים על הכף ,לאחר מכן לוקחים מצית מדליקים מתחת לכף ומחממים לכמה שניות עד שהשמן מתחמם (לשים לב שהשמן לא יהיה חם מדי),לאחר מכן לטפטף אל תוך האוזן ולספוג בצמר גפן,4 פעמים ביום. מאוד מומלץ..
3.חומץ תפוחים –לטפטף את תוך האוזן 2 טיפות בכל אוזן.
                                                    
שיהיה לנו חורף חם ומפנק..
רפואה שלמה..
שלוות נפש..

   
לולי גת פיניש נטורופתית
מנחת סדנאות בישול בריא.
וסדנאות לניקוי רעלים.
0528-436436

שתף את המאמר